Kinderwerk

In de gemeente zijn meerdere mensen actief met kinderwerk. Maar ook tijdens kerkdiensten wordt er aandacht aan de kinderen besteed, zoals bij het kindermoment. Tijdens dit moment wordt er een klein onderwerp op kinderniveau aangeboden aan de hand van hulpmiddelen. Hierdoor wordt op een speelse manier uitgelegd waar dienst over gaat.

Daarnaast is er de bijbelclub/kindernevendienst en voor de oudere kinderen On-Track.

De Schatgravers

Voor de kinderen van 2 jaar t/m groep 5 is er bijbelclub tijdens onze samenkomsten. Voor het bijbellezen gaan alle kinderen naar een andere ruimte waar verhalen worden verteld, geknutseld wordt en liedjes worden gezongen. Iedereen is welkom!
De leiding van De Schatgravers wordt samen gedaan met de ouders, gemeenteleden en jongeren. Er wordt gewerkt met materiaal van Timotheüs.

Aanspreekpunt: Hans Jelle den Boer

On Track, pre-cath voor kinderen uit groep 6-8

Voor kinderen die in groep 6, 7 of 8 zitten is er pre-catechisatie. Het doel hiervan is om, naast bijbelonderwijs, kinderen samen te laten leren, werken en beleven hoe goed het is om samen kerk te zijn. We willen hun al jong plezier laten beleven aan het samen bezig zijn met de Bijbel, in een setting waar ze zich veilig voelen, plezier hebben en zo samen naar God toe mogen groeien.
We houden elke drie weken op zaterdag van 18 – 20 uur On Track houden, met elke week een maaltijd die door ouders, om de beurt, wordt gekookt. 
We gebruiken de methoden On Track en Materialen van Timotheüs voor kinderen van 10-12 jaar.

Leiding:

Julien Bergman
Tjitske Knigge
Barbara Marsman
Pauline Michailidis
Laura Staat

 

Abonneer je op onze agenda